28 Mayıs 2008 Çarşamba

Kütüphanelerde de maç yayını yapılabilir

Bu başlığı gördüğümde neden olmasın ki diye düşünmedim değil, maksat insanların kütüphaneye gelmelerini sağlamak, onların kitaplarla buluşmasına ortam hazırlamak ise neden bunu maç izleterek yapmayalım ki?

Fakat habere yapılan bir yorum bana çok şaşırtıcı geldi. Yorumu yapan kişi şöyle demiş : "Siz kütüphanecimisiniz yosam müşteriye ihtiyacı olan işletme sahibimisiniz?" Kişiler duyarlı olmaları gereken konuları neden bu kadar basite alıp böyle garip sorular sorabiliyorlar. Ayrıca neden kütüphaneleri bir işletme olarak düşünmeyelim ki? İşletmelerle kıyaslandığında en önemli fark onlar kar amacı güderler ve bu sebeple farklı yöntemler denerler. Kütüphaneler ise kar amacı gütmeden gerçekleştirmek istediği amacı gönüllü olarak yapar ve en önemli amacı da insanların daha aydın olabilmesi için daha fazla okumasını ve daha fazla araştırma yapmasını sağlamaya çalışmaktır.

Müşteri yerine kullanıcı kullanıcı dersek daha doğru olur ve bu aşamada şu soruyu sorabiliriz; Neden kütüphaneler kullanıcı çekmek için daha yaratıcı olmasınlar ki?

Haberin orjinal linki için; http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=513828

Hiç yorum yok: