1 Mayıs 2008 Perşembe

Halil Hamit Paşa Kütüphanesi

Kuruluşu 1783' lü yıllara dayanan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü verilerine göre, hizmet kalitesi, kitap sayısı, otomasyon sistemi ve internet odası ile Türkiye'de ilk üçe giren bu değerli kütüphane şehir dışında, ulaşımın çok zor olduğu bırakın öğrencileri yetişkinlerin bile gitmekte zorluk çekecekleri sözde depreme karşı güçlendirecekleri gerekçesiyle lojmana taşınıyor, üstelik şehrin içindeki binası da kapalı tutuluyor. Bu nasıl bir "Türkiye Okuyor!!!" kampanyasıdır. Anlayabilen biri varsa lütfen bana da anlatsın. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, kütüphanenin merkezde bir yere taşınması önerilerinin dikkate alınmadığını söylemiş, sonra da merkezde bulunan Çocuk Kütüphanesine taşınmalarını önermiş fakat uygun görülmemiş, tabi uygun görülmez. Hiç mantıklı mı bu, koleksiyonu, kullanıcı sayısı, bilgisayarları ve daha pek çok özellikleri göz önünde bulundurulduğunda Çocuk Kütüphanesinin bulunduğu bir alana Halk Kütüphanesi sistemi tekrar oturtulabilir mi?

Merkezde yeni bir bina Çocuk Kütüphanesi' ni de buraya ekleyebileceğimiz yeni bir Halk Kütüphanesi deseler anlayacağım, bu nasıl bir düşüncesizlik anlam veremiyorum.

Kütüphaneler her zaman şehrin içinde, merkezinde olmalıdır. Bunu herkes düşünebilir, kütüphaneleri kapatmaya, var olan ve kullanıcı sayısı ve hizmetleriyle iyi olan kütüphaneleri böyle saçma sapan yerlere taşımaya devam ederlerse Türkiye biraz zor okur. Evine ekmek almaya bile para bulamayan haneler varken bu ülkede insanlar evlerine nasıl kitap alsın. Bırakın da kütüphane hizmetini kütüphaneciler yapabilsin ve insanlar okuyabilsin.

Orjinal Haber Linki : http://www.haber32.com.tr/news_detail.php?id=2948&interstitial=true&uniq_id=1209973118, 1 Mayıs 2008, perşembe, 09:35.

Hiç yorum yok: