9 Ekim 2008 Perşembe

Eylül Ayında Çalıştığım Kütüphanede En Çok İzlenen Filmler

1. Mutluluk
2. Harry Potter ve Ateş Kadehi (Harry Potter and the Goblet of Fire)
3. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
4. İtiraf
5. Sefiller (Les miserables)
6. Kızarmış Yeşil Domatesler (Fried Green Tomatoes)
7. Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
8. Çık Aramızdan (License to Wed)
9. Dejavu
10.Yıldız Tozu (Stardust)

8 yorum:

kaantobel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kaantobel dedi ki...

Bu listeden sadece sefiller ve dejavu' yu izledim. Sefiller filminde kitaptaki çoğu olaydan çok farklı bir akış vardı. Tabiki kitap ile film arasında mutlaka fark olur ama kitapta olan önemli noktalar filmde değişik birşekilde gösteriliyor. Aynı Monte Kristo Kont' u filminde kitapla alakasız bölümlerin olması gibi. Danzel Washington' ı çok severim fakat dejavu filminin senaryosu bana biraz zayıf ve birazda abartılı geldi. Training Day, Malcom X gibi filmlerde muhteşem oynayan Danzel Washington hatırına sonuna kadar izledim de denebilir. Birde sefillerin eski çekilen filmlerini bulabilirsem onlarıda izlemek isterim. Ama bulamadım aramama rağmen :(

Nilüfer Tanrıverdi dedi ki...

Merhaba

Sefillerin eski versiyonunu D&R'dan temin edebilirsin. VCD olarak var ellerinde, aynı zamanda internette de var.

İyi seyirler.

kaantobel dedi ki...

Merhaba

Öncelikle teşekkür ederim. Yarın söylediğin yere bakarım. Birde bu listede sefiller ve dejavu dışında izleyip bana tavsiye edebileceğin bir film var mı?

Nilüfer Tanrıverdi dedi ki...

Kızarmış Yeşil Domatesler, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak, Çık Aramızdan oldukça keyifli filmlerdir. Kızarmış Yeşil Domatesler feministik bir filmdir, Çık aramızdan da romantik komedidir ve oldukça eğlencelidir. Karpuz Kabuğundan Gemiler yapmak da ödüllü bir festival filmidir ve bence izlenmelidir.

Nilüfer Tanrıverdi dedi ki...

Tabi Mutluluk filmini de unutmamak lzım. Defalarca televizyonda yayınlandı o yüzden izlemiş olduğunu düşünüyorum, izlemiysen de bence mutlaka izlemelisin. Özgü Namal, Murat Han ve Talat Bulut’un rol aldığı Zülfü Livaneli’nin ünlü eserinin filme dönüştürülmüş halidir.

kaantobel dedi ki...

Yazmış olduğun filmleri izlemedim. Hepsini not aldım, sırayla izlerim. Ayrıca sefilleri buldum :) Teşekkür ederim. Henüz izlemedim ama yarın izlerim kesin. Birde geçen gün vanilla sky' ı izledim, sen izlemişmiydin? İnsanı izlerken rahatsız eden bir film, yani kendini sorgulamanı sağlıyor adeta. Dün de makas eller' i izledim, fena değildi ama bence onu şimdi çekseler tim burton daha iyisini yapar ve johnny deep daha akıcı bir şekilde oynardı kesin. Şu sıralar Anton Çehov' un Bozkır isimli bir kitabını buldum onu okumaya başladım, aynı zamanda monte kristo kontunu bitirmeme az kaldı. Sen şu sırada hangi kitabı okuyorsun? Rus yazarları sever misin? Benim en sevdiğim yazar Fyodor Dostoyevski' dir. Anton Çehov, franz Kafka, Anton Çehov, Oscar Wilde, Tolstoy, Charles Dickens ve daha bir çoğunun kitaplarını okudum ve o yazarlar beni yaşama bağladı. Onların kitaplarını okuduktan sonra yazmaya karar verdim ve sonunda kendi bloğumu hazırladım. Şimdi yazmayı düşündüğüm bir projem var ama birtürlü cesaret edemiyorum. Eğer dinlemek istersen sana hikayeyi anlatabilirim.

kaantobel dedi ki...

Az önce yeni bir yazı yazdım. Adı koşan adam ve koşturarak karamsarlıktan biraz uzaklaştırmaya çalıştım onu. Yorumunu bekliyorum. :)