22 Nisan 2008 Salı

Kütüphane Müdürüymüş!!!

Böyle birşey gerçekten inanılması çok güç ve bi o kadar da üzücü birşey. İnanamıyorum.

Bir kütüphane müdürü bulunduğu yörenin kültür müdürüdür de aynı zamanda. Kütüphane işlemleri dışında bağlı bulunduğu toplumun kültürel etkinliklerine öncülük etmelidir. Toplumun duyarlı hale gelmesinde etkin rol oynamalıdır.

Bu mesleğimizden açısından çok küçük düşürücü birşeydir.

Basında bu olay ciddi etkiler yaratmıştır.

Konuyla ilgili haberlerden sadece bir kaçı :

Sorumlu kütüphane müdürüymüş...

22 Nisan 2008 10:38
Milas Kaymakamı, denizi izinsiz dolduran şirketi ödüllendireni buldu. Turizme vekalet eden kütüphane müdürü artık kendi işine bakacak.

Milas'ın Güllük Körfezi'nde denizi izinsiz olarak dolduran MNG firmasının temsilcisine turizme katkı ödülü verilmesi 'kelle' götürdü. Olayın duyulmasının ardından başlatılan soruşturmada plaket verilecek kişileri belirlediği iddia edilen Milas Kütüphane Müdürü, kaymakamlık tarafından 'vekâleten' getirildiği İlçe Kültür ve Turizm Şube Müdür Vekilliğinden alındı. Y.D'nin Kütüphane Müdürlüğü görevineyse devam ettiği öğrenildi. Yetkililer Y.D.'nin ikinci görevi 'kaymakamlık oluru'yla yürüttüğünü belirtti.

"Denizi doldurduk, cezamızı bekliyoruz" diyen firma yetkilisine Turizm Haftası'nda Kaymakam Bahaattin Atçı'nın da katıldığı törende, üzerinde Atçı'nın imzası bulunan teşekkür plaketi verilmişti. Kaymakam, listedeki 20 ismi, törende öğrendiğini açıklamıştı. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'da konuyu, "Takdir edilecek bir tarafı varsa takdir etmek, cezalındırılacak bir taraf varsa cezalandırmak gerekir" diye değerlendirmişti.

Körfezdeki Pina Yarımadası'nda denizin doldurulmasıyla ilgili skandal, firma yetkilisinin "Denizi doldurduk, cezamızı bekliyoruz. Biz büyük şirketiz. İzni nasılsa alırız" demesi ve firmaya 21 bin 500 YTL ceza kesildiğinin anlaşılması nedeniyle günlerce konuşuldu.

Kaymakam Atçı ise yasa gereği kendilerinin uygulayabileceği cezanın bu olduğunu vurgulayarak "Asıl ceza soruşturmadan sonra verilecek" dedi. 30 gün içinde "Zaten alırız" dediği izni alamazsa, firmanın denize attığı toprakları geri almak zorunda kalacağını vurguladı. Firmaya verilen 30 günlük bu süre 25 Nisan'da sona eriyor.


İlgili link : http://www.memurlar.net/haber/108101/

MNG’ye ödülü kütüphane müdürü vermiş

MUĞLA AA


Güllük Körfezi’nde denizi izinsiz dolduran MNG Holding’e bağlı Günal İnşaat’a “turizme katkı” ödülü verilmesini belirleyen kişinin Milas Kütüphane Müdürü Y.D olduğu iddia edildi. Y.D., Kaymakamlık tarafından vekaleten getirildiği İlçe Kültür ve Turizm Şube Müdür Vekilliği görevinden alındı.Milas’ta denizi izinsiz dolduran Günal İnşaat temsilcisine, turizme katkıları nedeniyle “teşekkür plaketi” verilmesinin ardından, Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldı.Soruşturma kapsamında, plaket verilecek kişileri belirlediği iddia edilen Milas Kütüphane Müdürü Y.D.,Kaymakam oluruyla yürüttüğü İlçe Kültür ve Turizm Şube Müdürü Vekilliği görevinden alındı. Y.D.’nin Milas İlçe Kütüphane Müdürlüğü görevine devam ettiği bildirildi.

‘Şubat’ta uyarılmıştı’

Soruşturma hakkında bilgi veren Muğla Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Y.D.’yi İlçe Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü unvanını kullanmaması konusunda en son şubat ayında yazılı olarak uyardıklarını belirtti.Milas Kaymakamlığı yetkilileri ise Y.D.’nin önceki kaymakamlardan biri döneminde Milas İlçe Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü görevini kaymakam oluruyla vekâleten yürüttüğünü bildirdi.



İlgili link : http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=519624&Date=22.04.2008







Hiç yorum yok: