16 Nisan 2008 Çarşamba

15-18 Yaş Arası Çocukların William Shakespeare Sevgisi


İngiliz şair William Shakespeare en büyük oyun yazarlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Yaşadığı yüzyıldan bu yana her çağda ve her ülkede en sık sahnelenen oyunlar yazarı olma özelliğini hala sürdürmektedir.

1564 yılında Warwickshireda Stratford-upon-Avon'da doğan ve bu kadar ünlü olan Shakespeare'in hayatıyla ilgili edinilebilecek kesin belge ve bilgiler oldukça azdır. Ona Dair edinilen bilgiler kilise, mahkeme ve tapu kayıtları gibi resmi belgelerle çağdaşlarının onun kişiliği ve eserleri hakkında yazdıklarına dayanmaktadır.

Burada aslında sorgulamak istediğim 15-17 yaş arasındaki gençlerin William Shakespeare' e olan hayranlıklarının hiç bir zaman azalmadığı tam tersi devamlı olarak artmasıdır ve bu öğrencilerin tiyatroya ve şiire ilgilerinin aslında hiçbir zaman bitmediğinin en belirgin göstergesidir.

Ayazağa Işık Lisesi Kütüphanesi koleksiyonuna en son eklediğimiz Shakespeare kitapları 20 adettir ve bunların içerisinde en çok sevilenler de "Romeo ve Juliet", "Huysuz Kız", "Othello", "III.Richard", "Size Nasıl Geliyorsa" ve "Hamlet" bunlardan sadece bir kaçıdır. Buraya bu konuyu yazmamın en önemli nedeni ise bazı öğrencilerin aynı Shakespeare kitabını defalarca kez okumak istemesidir.

Hiç yorum yok: